Блакитна лагуна в Ісландії знову відкрита для відвідувачів

Дата:

Поділитися:

Блакитна лагуна в Ісландії була повністю закрита у листопаді 2023 року через виверження вулкана на півострові Рейкьянес. У січні 2024 року найвідоміше геотермальне водоймище Ісландії знову відкрите і приймає відвідувачів.

Знову працюють всі басейни, спа, кафе та ресторан Lava, готелі Silica Hotel і Retreat Hotel, а також ресторан Moss, що належить мішленовській системі, на території спа-комплексу.

Вперше Блакитна лагуна була закрита 9 листопада 2023 року через вулканічну активність. Після цього ненадовго відкрилась у грудні і знову закрилась. Зараз все працює знову.

Міжнародний аеропорт Кефлавік, розташований на півострові Рейкьянес, працює, порушень у розкладі немає, а рейси виконуються за графіком.

На сьогодні Блакитна лагуна працює щодня з 9 ранку до 8 вечора. Для додаткового захисту інфраструктури курорту від можливої вулканічної активності були побудовані додаткові бар’єри.

Island, Blu lagoon
Island, Blu lagoon

У 2012 році National Geographic визнав Блакитну Лагуну в Ісландії одним із 25 чудес світу. Унікальність Блакитної Лагуни полягає в унікальній геотермальній морській воді, яка утворює це водоймище. Такого більше немає ніде в світі. Вода багата кремнієм, водоростями і мінералами, які зволожують і оздоровлюють шкіру.

Корисні посилання при плануванні подорожей

  • Aviasales — бюджетні авіаквитки по всьому світу
  • Booking.com — звичайний і зручний сайт пошуку та бронювання житла по всьому світу
  • LocalRent — сайт пошуку та оренди автомобілів по всьому світу з можливістю безкоштовної скасування броні
  • Hotline Finnce — страхування подорожуючого

Більше новин туризму:

ЗАЛИШИТИ ВІДГУК

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я

 

Популярне

Схожі статті

Сицилійське місто заборонило сувеніри з мафіозною тематикою

Сицилійське місто Агрідженто готується стати культурною столицею Італії у 2025 році. Це стало причиною заборони на всі сувеніри...

Новинка від Wizz Air – річний абонемент на необмежені польоти

Пропозиція полягає в наступному: ти платиш 599 євро на рік і можеш придбати будь-який квиток на рейси Wizz...

Топ-12 європейських країн для літнього відпочинку в 2024 році

З 45 країн Європейського континенту найкращою країною для літнього відпочинку визнана Іспанія, повідомляє Schengen.News. Індекс країн для літнього туризму...

Найкращі і найгірші аеропорти світу у 2024 році

Портал AirHelp назвав найкращі аеропорти у 2024 році, враховуючи відгуки пасажирів, затримки рейсів і можливості для їжі та...