Сицилійське місто заборонило сувеніри з мафіозною тематикою

Дата:

Поділитися:

Сицилійське місто Агрідженто готується стати культурною столицею Італії у 2025 році. Це стало причиною заборони на всі сувеніри на тему мафії.

До введення заборони в місті часто можна було знайти товари з мафіозною тематикою: фігурки сіцілійців у традиційному одязі та з зброєю, магніти, футболки, відкривачки для пляшок, чарки та інші подібні вироби.

Насправді, Агрідженто досі бореться з контролем мафії. Саме прагнення припинити гламуризацію організованої злочинності спонукало міську владу ввести заборону на продаж сувенірів на цю тему.

Заборону ввів мер міста Агрідженто — Франческо Міккіке.

Мета заборони — змінити сприйняття міста туристами і дати зрозуміти, що місцева влада не схвалює дій мафії, незважаючи на її багату історію. Результатом має стати привернення уваги туристів до культурної спадщини, а не до спадщини мафії.

Місцева поліція отримала право перевіряти сувенірні магазини міста і виписувати штрафи у разі виявлення заборонених товарів. Розмір штрафів для бізнесу поки не уточнено.

Sicilia, Italy
Sicilia

Культурна спадщина Агрідженто — це знаменита Долина храмів, яка включена до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті багато старовинної архітектури — від давньої середньовічної, у стилі бароко і сучасної, також є чудовий археологічний музей.

Корисно для самостійного планування:

  • Бронювання готелів — Booking.com
  • Пошук і покупка квитків на літак — Aviasales
  • Оренда автомобіля — Rentalcars
  • Страхування мандрівника — Hotline Finance

Більше новин:

ЗАЛИШИТИ ВІДГУК

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я

 

Популярне

Схожі статті

У Будапешті заборонять короткострокову оренду через Airbnb

Жителі центрального району, район VI або Terézváros, проголосували за заборону короткострокової оренди житла через сервіс Airbnb. Поки що така...

Wizz Air запускає новий далекомагістральний рейс

У березні 2025 року бюджетна авіакомпанія Wizz Air планує запустити далекі маршрути. Одним із них стане рейс до...

Новинка від Wizz Air – річний абонемент на необмежені польоти

Пропозиція полягає в наступному: ти платиш 599 євро на рік і можеш придбати будь-який квиток на рейси Wizz...

Топ-12 європейських країн для літнього відпочинку в 2024 році

З 45 країн Європейського континенту найкращою країною для літнього відпочинку визнана Іспанія, повідомляє Schengen.News. Індекс країн для літнього туризму...