Де жити на Гран-Канарії: топ-8 районів для відпочинку

Дата:

Поділитися:

Де зупинитися на Гран-Канарії, який район чи курорт обрати для відпочинку, якщо подорожуєш сюди вперше? Кращі пляжі Гран Канаріх. Де краще відпочивати з дітьми та сім’єю? Особливості найпопулярніших регіонів та приклади готелів, апартаментів для різного бюджету.

Ми проїхали весь острів уздовж і поперек і ділимося тим, що знаємо в найкращому гіді по регіонах Гран-Канарії.

Коротко про острів Гран-Канарія

Гран-Канарія — третій за величиною острів в архіпелазі Канарських островів. Острів щорічно відвідує 5 млн туристів, і це один із найкращих показників по іспанських курортах.

Гран-Канарія — це прекрасні піщані дюни, вулканічні утворення, природні басейни, гори, виноробні та рибальські села, пляжі з золотистим піском, історичні міста, пішохідні та автомобільні маршрути, веселе нічне життя.

На Гран-Канарії чудова інфраструктура і є свій аеропорт. Сюди легко дістатися і переміщатися між цікавими місцями. Це легкий для самостійної подорожі острів.
Через різноманіття природних ландшафтів та округлу форму Гран-Канарію називають міні-континентом.

Оціни сам! Північ острова більш зелений і покритий густими сосновими та лавровими лісами. Південь острова нагадує пустелю — знамениті піщані дюни Маспаломас, які доходять до океану. Північ більш гористий рельєфний, тоді як південь плоский.

Гран-Канарія має 235 кілометрів берегової лінії. Пляжі — золотистий пісок, чорний вулканічний пісок на півночі, галькові та скелясті пляжі. Всього понад 80 різних пляжів на будь-який смак.

Найкращі пляжі та пляжні місця острова — Плайя-де-Моган, Лас-Кантерас, Амадорес, Плайя-Гуайедра, Лас-Маспаломас, Агуадульсе, Гуигуи або Сардіна-дель-Норте.

Playa_del_Ingles, Gran Canaria, Spain
Playa_del_Ingles, Gran Canaria, Spain

Головні курорти острова

Основні туристичні центри розташовані на півдні острова — Плайя-дель-Інглес, Маспаломас, Мелонерас та Сан-Агустин, Лас-Пальмас. На ці райони і орієнтуйся при виборі місця для відпочинку.

Нижче коротко пробіжимось по найкращим регіонам Гран-Канарії і дам рекомендації, де зупинитися з прикладами готелів та апартаментів.

Центральна частина Гран-Канарії — гірські райони з пішохідними та автомобільними маршрутами. Там також багато затишних сіл, які підходять скоріше для короткої зупинки та відпочинку на 1-2 дні.

Північна частина острова — порт Агаете, в який прибувають пороми з Тенерифе. Тут більше природи, місцевість скеляста, також цікаво зупинитися на день-другий, особливо якщо ти не вперше на Гран-Канарії.

Столиця острова — місто Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія, чудове місце для відпочинку з пляжами, купою пам’яток та міським життям.

Центр нічного життя — туристична столиця острова — місто Плайя-дель-Інглес. Чимось нагадує Лас-Америкас на Тенерифе, хоча й трохи інший.

Відомі на весь світ дюни Маспаломас — центр ЛГБТ туризму, нудистський центр. У будь-якому випадку сюди варто заїхати і помилуватися піщаними дюнами. На голих людей просто не звертай уваги. Роздягатися на пляжі тебе ніхто не змусить, але в деякі бари пустять тільки без одягу. Враховуй це при плануванні відпочинку.

Коли краще відпочивати на Гран-Канарії?

Гран-Канарія — цілорічний острів-курорт, пік сезону наприкінці літа та на початку осені. Ми були взимку на Канарах цілий місяць і вважаємо найкращим часом саме зиму, пізню осінь і весну, коли менше людей.

Погода цілий рік приємна без виснажливої спеки, температура влітку 25–29, взимку 18–25. Купатися в океані можна цілий рік. Є спокійні пляжі з тихою водою, є й відкриті пляжі з хвилями. Вода в районі 20–22 градусів цілий рік, поруч протікає тепла течія, яка й створює такий унікальний клімат.

На другий тиждень травня в Маспаломасі проводиться щорічний прайд (ЛГБТ-парад), враховуй цей факт при плануванні відпочинку.

Як дістатися та переміщатися по Гран-Канарії

На острові є аеропорт Гран-Канарія (LPA), знаходиться в Bahía de Gando в 19 км на південь від столиці Лас-Пальмас.

На Гран-Канарію можна дістатися прямим рейсом з багатьох великих міст Європи, а також в Африку. Авіаквитки ми шукаємо на цьому сайті. Сюди літають популярні WizzAir та Ryanair.

Гран-Канарія пов’язана паромним сполученням з іншими островами Канарського архіпелагу. Паромний порт знаходиться в селищі Агаете і в столиці Лас-Пальмас.
Всередині острова краще переміщатися на автомобілі, ми орендуємо на цьому сайті. Ніяких нарікань на сервіс і ціни!

Автобуси теж є, але ними користуватися не зручно, оскільки втрачаєш багато часу і не всюди можна дістатися.

Gran Canaria, Spain
Gran Canaria, Spain

Де зупинитися на Гран-Канарії

Найпопулярніший район для проживання та відпочинку на Гран-Канарії — Плайя-дель-Інглес. Все заточено під туризм, багато пляжів та різних туристичних активностей. Крім того, зовсім близько дюни Маспаломас.

Якщо в пріоритеті місця ЛГБТ спільноти або нудистські пляжі, то обирай район Маспаломас. Тут нічне життя і вічне свято.

Якщо шукаєш розкішний відпочинок, то обирай район Мелонерас.

Інші чудові варіанти районів для відпочинку на Гран-Канарії — Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія, Аргинегуин, Сан-Бартоломе-де-Тірахана, Пуерто-де-Моган, Пуерто-Рико-де-Гран-Канарія, Агаете, Тельде, Таурито і Сардіна. У мій топ увійшли тільки найкращі.

Нижче даю короткий опис найкращих районів Гран-Канарії з прикладами готелів та апартаментів.

Плайя-дель-Інглес

Плайя-дель-Інглес, скорочено “PDI” — туристичне містечко, розташоване на південному узбережжі острова Гран-Канарія.

Вважається частиною регіону Маспаломас, славиться широким 3-кілометровим пляжем з золотистим піском і є найстарішим курортом Гран-Канарії. Як курорт він був спланований на рубежі 60–70 років 20 століття.

Все туристична життя, включаючи житло, зосереджена навколо цього пляжу.

Відпочинок на будь-який смак, населеність Плайя-дель-Інглес також залежить від ділянки пляжу.

Південна частина більш дика, тут царство серферів, кайтсерферів і бодібілдерів.
Протилежна, міська частина Плайя-дель-Інглес чудово підходить для спокійного сімейного пляжного відпочинку.

У Плайя-дель-Інглес жваве нічне життя, багато барів, ресторанів, кафе, магазинів та торгових центрів. Деякі клуби працюють до світанку — нудно не буде.

У південній частині курорт межує з дюнами Маспаломаса. Рекомендую сюди потрапити, вражають.

Плайя-дель-Інглес добре поєднаний інфраструктурно з іншими районами острова.

Якщо не плануєш багато подорожувати по острову, то можна обходитися без автомобіля.

Аеропорт Гран-Канарія розташований приблизно в 30 км на північний схід від центру міста.

Готелі, які рекомендую:

  • Santa Monica Suites Hotel 4* — Оптимальний вибір для відпочинку в цьому районі. Фантастичне розташування в дюнах у океану. Приголомшливо смачна їжа в ресторані готелю. Ідеальний сервіс на рецепції.
  • MUR Apartamentos Buenos Aires Gran Canaria — найкраще бюджетне місце для відпочинку в цьому районі Гран-Канарії.
  • Hotel Riu Papayas – All Inclusive — розкішний відпочинок на Гран-Канарії в чудовому місці. Думати ні про що не потрібно — за тебе все вже вирішили найкращим чином.
Gran Canaria, Spain
Gran Canaria, Spain, Playa_del_Ingles

Маспаломас

Маспаломас – туристичний район на півдні Гран-Канарії. Офіційно сюди входять такі райони, як Плайя-дель-Інглес, Мелонерас і Зонненланд. Але на практиці Маспаломас — назва місцевості на захід від Плайя-дель-Інглес. Ці два курорти межують між собою.

Маспаломас — столиця гей-туризму та нудистів не тільки на Гран-Канарії, але й у всій Європі. Так, масштаб саме такий — немаленький. Тут вся інфраструктура підпорядкована інтересам гей-аудиторії, включаючи нічні клуби, бари, ресторани та інші громадські простори.

Gran Canaria, Spain
Gran Canaria, Spain

Традиційна людина може приїхати сюди, щоб помилуватися дюнами і океаном, що ми й зробили. Зупинятися тут, якщо ти не належиш до гей-спільноти, не бачу сенсу. У Маспаломасі є гей-пляжі, пляж для нудистів і традиційні пляжі.

Крім гей-культури, головною визначною пам’яткою Маспаломаса вважаються Дюни Маспаломаса, які оголошені природним парком і охороняються державою. Ще однією пам’яткою є маяк Маспаломаса.

З Маспаломаса можна легко дістатися до інших районів острова і в аеропорт автомобілем або автобусом. Аеропорт знаходиться в 30 км.

Готелі, які рекомендую:

  • Palm Oasis Maspalomas — Оптимальний вибір для відпочинку в цьому районі. Тихий готель у тропічному саду з видом на дюни Маспаломас.
  • Bungalows Cordial Sandy Golf — бюджетний готель з найкращим співвідношенням ціна-якість.
  • Seaside Grand Hotel Residencia – Gran Lujo — розкішний варіант житла на Маспаломас з гарними відгуками.
Gran Canaria, Spain
Gran Canaria, Spain

Мелонерас

Мелонерас – це туристичне місто на південному узбережжі Гран-Канарії. Знаходиться на захід від Маспаломас. Тут знаходиться маяк Маспаломас і в пішій доступності дюни Маспаломас.

У Мелонерас — найкращі 4* і 5* готелі та вілли на острові. В цілому чудовий район для якісного пляжного відпочинку. Тут дуже затишно і розкішно. Дешевого житла тут не варто шукати — його немає.

Фішка містечка — мальовнича прогулянкова набережна, яка з’єднує берегову лінію від маяка Маспаломас до пляжу Мелонерас.

Плюси Мелонерас:

  • Дюни Маспаломас в пішій доступності
  • Багато якісних готелів і резортів
  • Чудові пляжі та тиха спокійна атмосфера

Готелі, які рекомендую:

  • Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa 5* — топ вибір серед готелів у цьому районі Гран-Канарії.
  • Hotel Riu Palace Oasis — найкращий готель в кроковій доступності від пляжу і з високим рівнем сервісу.
Gran Canaria, Spain
Panoramic view of beach in Playa del Ingles. Maspalomas, Gran Canaria, Canary Islands

Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія

Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія — столиця і найбільше місто острова Гран-Канарія, і тут її просто називають Лас-Пальмас. Знаходиться на північно-західному узбережжі острова. Лас-Пальмас був заснований іспанцями ще в 1478 році і це одне з найстаріших міст регіону.

На північній околиці міста знаходиться знаменитий пляж Лас-Кантерас — 3 км золотистого піску. В межах міста є ще кілька пляжів — Лас-Алкараванерас, Ла-Лаха і Ель-Конфітал.

У Лас-Пальмас добре розвинений громадський транспорт — автобуси, сюди приходять пороми з інших островів архіпелагу. Аеропорт Лас-Пальмас (LPA) знаходиться приблизно в 20 км від міста.

Переваги відпочинку в Лас-Пальмас:

  • Інфраструктура великого міста
  • Паромний і круїзний порт
  • Культурні пам’ятки
  • Широкий вибір житла на будь-який бюджет

Готелі, які рекомендую:

  • Boutique Hotel Cordial La Peregrina — дуже затишний готель, на даху є басейн і бар, просторі сучасні номери. Чудова ціна і район центру міста! Рекомендую.
  • Apartamentos Colón Playa — найкращий бюджетний варіант прямо на крутому пляжі Лас-Кантерас.
  • Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel — топ вибір серед люксових готелів у Лас-Пальмас.
Gran Canaria, Spain
Gran Canaria, Spain

Сан-Агустін

Сан-Агустін — туристичне місто, розташоване на південному узбережжі Гран-Канарії. Цей приємний курортний містечко межує з відомим Плайя-дель-Інглес. При цьому тут набагато тихіше. Рекомендую зупинитися тут, якщо не любиш туристичну тусовку і метушню.

У Сан-Агустіні чудовий міський пляж протяжністю 600 метрів зі спокійною водою і практично відсутністю течій.

Головні пляжі в цьому районі – це Лас-Буррас, Сан-Агустін, Ель-Агила, Бахія Феліс і Тарахільо. Усюди на пляжах чистий золотистий пісок і невеликі хвилі.

Вважаю цей район найкращим для відпочинку на Гран-Канарії сім’ям з дітьми. Поруч знаходяться парк Сіу Сіті Парк Сан-Агустін — тематичний парк розваг у стилі Дикого Заходу.

У Сан-Агустін добре розвинене автобусне сполучення з Плайя-дель-Інглес, Маспаломасом, столицею Лас-Пальмас і аеропортом. Час у дорозі на автобусі між аеропортом Лас-Пальмас і Сан-Агустіном — близько 30 хвилин.

Готелі, які рекомендую в цьому районі:

  • Bull Costa Canaria & SPA – Only Adults — дуже класне розташування біля океану і пляжу, стильні світлі просторі номери, гарна територія. Гарна ціна. Недоліків не знайшов. Оптимальний вибір у цьому районі.
  • Grupotel Playa Feliz — просто розкішний варіант за смішну ціну, 60 євро за двомісний номер, басейн, поруч океан, чудовий сервіс. Ціна залежить від сезону, але в будь-якому разі це дуже гарна ціна для такого місця.
  • Paradisus by Meliá Gran Canaria – All Inclusive — все включено, 5*, розкішний варіант у цьому районі, який рекомендую.
Gran Canaria, Spain
Gran Canaria, Spain

Пуерто-де-Моган

Пуерто-де-Моган — мальовниче рибацьке селище та марина, розташовані в муніципалітеті Моган. Саме місце неймовірно красиве — знаходиться біля гирла крутого ущелля на південно-західному узбережжі Гран-Канарії.

У моєму рейтингу Пуерто-де-Моган вище, ніж Плайя-дель-Інглес. Тут чарівний історичний центр, рибацький порт і марина. Дуже люблю такі місця.

Головний пляж, Плайя-де-Моган, захищений портом, і тому тут немає високих хвиль. Дуже комфортний вхід у воду і спокійна вода робить цей пляж ідеальним для сімейного та дитячого відпочинку.

Берегова лінія — мальовничі скелі, і це ще один плюс. Купатися з видом на таку красу вдвічі приємніше.

Звісно, пляжна зона та невелика набережна біля порту і марины буквально всіяні ресторанами, кафе та барами. Плюс атмосфера рибацького селища і трохи історичних пам’яток.

Житло в основному середнього або високого класу. Є зовсім небагато бюджетних туристичних апартаментів.

Готелі та апартаменти, які рекомендую:

  • Hotel Cordial Mogán Playa — просторі номери, чудові сніданки, поруч пляж і променад. Оптимальний готель у цьому районі.
  • Apartamentos Cordial Mogán Valle — найкращі бюджетні апартаменти, підходять і для пар, і для сімей з дітьми, басейни на території, поруч пляж.
  • Radisson Blu Resort & Spa, Gran Canaria Mogan — топ бізнес клас, найкращий готель у цьому районі.

Аргінегін

Аргінегін — традиційне рибацьке містечко в муніципалітеті Моган на південному сході Гран-Канарії. Він менш туристичний і підійде для тих, хто шукає більше автентичної локальної атмосфери без натовпів туристів.

Головні пляжі цього району:

  • Плайя-де-лас-Маранюелас, з темним піском і довжиною близько 400 метрів, захищений хвилерізами поруч із рибацьким портом. Пляж повністю обладнаний і підходить для сімей з дітьми.
  • Пляжі і природний басейн Санта-Агеда, знаходяться за кілька кілометрів на південь.

У Аргінегін багато готелів і апартаментів рівня 3*, 4*, 5*. Багато нових об’єктів розміщення, які побудовані в останні роки.

Готелі та апартаменти, які рекомендую:

  • Bull Dorado Beach & SPA 3* — оптимальний вибір у цьому районі, чуйний персонал, готель добре пристосований для відпочинку сімей, в тому числі з маленькими дітьми.
  • Calypso Family — бюджетний варіант з басейном, великими номерами, терасою і видом на місто.
Playa del Amadores
resort Puerto Rico de Gran Canaria on Gran Canaria island, Spain

Пуерто-Рико-де-Гран-Канарія

Пуерто-Рико-де-Гран-Канарія — туристичне містечко, розташоване на південно-західному узбережжі Гран-Канарії. Це місто було сплановане і побудоване в 60-х роках минулого століття спеціально для покриття зростаючого попиту на туризм.

У Пуерто-Рико унікальний мікроклімат, оскільки він розташований між океаном і горами. Тут майже немає вітрів, адже гори захищають його від пасатів з боку Африки.

У Пуерто-Рико два основні пляжі. Один з них в центрі міста з набережною, ресторанами і терасами. На заході ще один пляж Плайя-де-Амадорес, який відокремлений від Пуерто-Рико гірським мисом.

Дістатися до цього району можна на орендованому автомобілі по магістралі GC-1. Є автобусне сполучення зі столицею острова і аеропортом.

Житла багато на будь-який смак і гаманець. Рекомендую — дуже затишне і красиве місце на Гран-Канарії.

Готелі та апартаменти, які рекомендую:

  • Bahia Blanca 3* — одночасно і оптимальний, і бюджетний вибір житла в Пуерто-Рико, шикарний вид на океан з відкритого басейну, знаходиться на пагорбі. До пляжу доведеться трохи пройти, але не критично. Їжа і напої в барі біля басейну.

Корисні посилання:

  • Бронювання готелів — Booking.com
  • Пошук і покупка квитків на літак — Aviasales
  • Оренда автомобіля —LocalRent
  • Страхування мандрівника — Hotline Finance

Більше про Канарські острови:

ЗАЛИШИТИ ВІДГУК

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я

 

Популярне

Схожі статті

Як поїхати на Мальту самостійно

Про те як самостійно організувати собі відпочинок на Мальті, про погоду, які міста та локації варто відвідати. Бюджет...

Башка Вода, Хорватія – пляжі, що подивитися і де жити, відгук

Башка Вода – одне з наших улюблених місць на Макарській Рив'єрі в Хорватії і одне з найкращих місць...

Ситонія, Халкідіки – найкращі пляжі та бухти, маршрут

Найкрасивіші бухти та пляжі Ситонії (Халкідікі, Греція), автомобільний маршрут для самостійної подорожі з нашого особистого досвіду. Найкращі визначні місця...

Де краще відпочивати на Кіпрі, в якому районі зупинитися

Відпочинок на Кіпрі – який курорт обрати. Що краще — Пафос, Айя Напа, Лімасол, Ларнака чи Північний Кіпр....